Mirai

Jag heter Mirai och jag blev adopterad genom Kattjouren i september 2016.

Det var två privatpersoner som hittade mig övergiven och ensam. Jag var bara en 7-8 veckor gammal, mager, men uppsvullen på grund av mask. Mina ögon var infekterade och öronen fulla av skabb. Jag hade så ont.

De kontaktade Kattjouren som lade ut ett nödrop på Facebook och ni underbara människor i Kattjourens nätverk såg till att det kom in medel som bekostade min vård. Och ni såg även till att inlägget spreds genom att dela och kommentera. Och till slut nåddes därför mitt inlägg av den person som skulle komma att betyda allra mest för mig. Min nya matte.

Efter ett halvårs kämpande med ögondroppar, antibiotika och stor portion kampvilja blev jag frisk och fick namnet Mirai som betyder “framtid”. Och det är precis vad jag fick tack vare Kattjouren, er och min matte: en framtid.

Idag är jag 2 år gammal, pigg och frisk. Jag är trygg, mätt och älskad av både min matte och mina kattkompisar. Jag är fortfarande mycket reserverad mot främlingar, men avgudar min fina matte. Jag kan ligga hur länge som helst i hennes knä. Då spinner jag högt, mjölktrampar och tvättar matte i ansiktet. Inte för att hon är smutsig, men för att jag tycker så mycket om henne. Hon räddade ju mig och gav mig ett underbart liv.