Vill du rädda liv med oss?

Många katter far illa. Du kan bli en del av deras räddning.

Grundtanken bakom Kattjourens nätverk är att väldigt många människor tillsammans kan rädda väldigt många katters liv. Navet i nätverket är några få personer som vid sidan av jobb, studier, företag (ja vanliga fullsmockade liv) ideellt arbetar för att hjälpa katter. Vi är ett fåtal som skapar förutsättningar för att hjälpen ska nå ofantligt många individer. Men vi är helt beroende av alla er tusentals djurvänner i vårt nätverk– också ni privatpersoner med liv fulla av “måsten”. Kattjourens möjligheter att hjälpa hänger på att ni väljer att engagera er i vårt livräddande nätverk. Varje person som hjälper till blir en avgörande länk i kedjan av insatser som behövs för att rädda en katt.

Tack för att du funderar på att engagera dig! Du kan göra det på en rad olika sätt.

Insatser som kräver minimal tid

  • Följ oss på Facebook och dela våra nödrop
  • Bidra till katters livräddande vård
  • Bli månadsgivare
  • Kontakta oss när du ser en katt i nöd

För dig som är beredd att lägga minst 2 timmar i veckan på att rädda liv

  • Engagera dig i våra nödropstrådar på facebook
  • Ställ upp med skjuts

För dig som vill göra en ännu större livsavgörande insats

  • Bli privatplacerare
  • Fånga in katter
  • Engagera dig i djurskyddsärenden

Insatser som kräver minimal tid

Följ oss på Facebook och dela våra nödrop

Anledningen till att så många liv räddas via vårt nätverk är vår stora genomslagskraft på Facebook. Våra inlägg kallas nödrop och kan nå hundratusentals människor. Någonstans, hos vännen till någons vän till en vän, finns alltid hemmet som den nödropade katten behöver. Därför är varje följare och varje delning något vi är otroligt tacksamma över. Genom ett par klick kan du rädda liv. Kattjourens Facebook

Bidra till katternas livräddande vård

Alice när hon var sjuk

Alice räddades med fantastisk och långvarig intensivvård efter att först ha drabbats av kattpest och därefter hjärnhinneinflammation. I dag är den tidigare utsvultna hemlösa kattflickan en älskad familjemedlem som inte saknar något av livets goda.

Anledningen till att vi kunde rädda Alice och att vi varje månad kan rädda otaliga katter som blivit påkörda, svultit tills de blivit akut sjuka, drabbats av svåra infektion, behöver få sina inflammerade munnar opererade etc. – är bidragen från fantastiska djurvänner, som liksom vi tycker att alla katter förtjänar att få hjälpen de behöver för att bli friska.

Akutvård av en katt som blivit påkörd eller plötsligt och allvarligt sjuk kostar stora summor. Bidragen till Kattjourens insamlingsstiftelse betyder allt för att vi ska kunna fortsätta finnas där för utsatta katter som Alice. Vi är så enormt tacksamma över alla er som tar ställning för djurens rätt att leva och väljer att ge oss ert stöd.

Vill du ge ett livräddande bidrag?

Kattjourens Insamlingsstiftelse har BG 390-7466 samt Swish 123 182 56 03 – Märk ditt bidrag med “Vårdfond”.
För frågor som rör bidrag mejla info@insamlingsstiftelsenkattjouren.se.

Kontakta oss när du ser en katt i nöd

Om du har minsta anledning att misstänka att en katt far illa, antingen i sin hemmiljö eller ute i hemlöshet, så ber vi dig att kontakta oss. Maila till akut@kattjouren.nu och beskriv situationen i så mycket detalj som du kan. Får du inte svar (vi är ständigt överbelastade) så snälla, ligg på och hör av dig igen.

För dig som vill och kan lägga minst 2 timmar i veckan på att rädda liv

Engagera dig i våra nödropstrådar

Kanske du redan följer oss på Facebook. Som en del i vårt livräddande nätverk vet du hur viktig sidan och nödropen är. Du har sett hur bråttom det kan bli när akuta situationer dyker upp. Du har upplevt den otroliga kraft som finns i nätverket, och hur den kraften kan åstadkomma mirakel mot alla odds på kort tid. Mirakel för katter vars situation såg ut att vara hopplös.

Vill bli en viktig del av det arbetet genom att engagera dig med närvaro i våra nödropstrådar? Det enda som behövs är att du har tillgång till dator/smartphone med uppkoppling, att du har tid att vara närvarande på sidan samt att du vill kommunicera varmt och engagerat.

Varför är detta viktigt?
Vi strävar efter att svara alla som skriver en kommentar till ett nödrop. Detta gör vi i första hand för att vi vill visa vår tacksamhet över varje person som engagerar sig och också för att den personliga responsen är viktiga för att nödropen ska nå ut och katten räddas.

Genom att engagera dig på detta sätt kan du med en enkel insats via tangentbordet hjälpa oss att rädda liv, utan att behöva ta ett steg utanför din dörr.

Skicka en intresseanmälan till shalini@kattjouren.nu och berätta om din inställning till djur samt hur mycket tid du kan tänka dig att engagera dig med.

Ställ upp med skjuts

Transporter av katter till räddande veterinärvård, skjuts till hembesök för förmedlare som inte har körkort och längre eller kortare transport till kattens för alltid familj (från en farlig tillvaro i hemlöshet) är några av de situationer där behovet av transporthjälp är stort. Kan du tänka dig att finnas med i en resursbank för transport så att vi kan sms:a/ringa och fråga dig vid behov? Gå med i Kattjourens hjältar där vi löpande lägger upp information när vi behöver körningar. I gruppen finns också möjlighet att skriva upp sig på en körlista.

För dig som vill lägga mer tid på att göra en ännu mer avgörande insats

Bli privatplacerare

Känner du till en katt som är hemlös eller oönskad? Det kan vara en katt du träffat på i din vardag eller läst om på t.ex. sociala medier.

På egen hand kan du göra livsavgörande skillnad och ge katten en framtid, genom att snabbt och tryggt finna ett hem till honom/henne via vårt koncept privatplacering. Du följer våra riktlinjer för förmedling av hem till katt. Allt görs från ditt hem via mobiltelefon/dator. Vi står för eventuella kostnader för den vård som behövs, t.ex. kastrering, id-märkning, eller annat.

Vill du slippa ångesten och att få ont i hjärtat av ett sorgligt öde? Är du beredd att lägga 2-3 timmar på att rädda ett liv? Hör i så fall av dig direkt till privatplacering@kattjouren.nu och berätta om ärendet. Vi återkommer med information om privatplaceringskonceptet.

Bli kvalificerad Kattjouren-förmedlare

Får du ont i hjärtat när du läser om alla katter som far illa?

Det är smärtsamt att varje dag se alla bilder av bortkastade, ledsna katter och läsa deras sorgliga historier. Ibland kan det kännas nästan outhärdligt. För dig som har ett stort hjärta för djur och som känner att du vill byta ut den maktlösa förtvivlan mot handlingskraft, har vi ett förslag.

Som Kvalificerad förmedlare blir du en aktiv del av lösningen. Varje vecka eller till och med varje dag räddar du katter som far illa. Du är navet i det livräddande maskineriet som gör att de sorgliga historierna får en lycklig fortsättning. Du ger oönskade och hemlösa katter en glad framtid som älskade familjemedlemmar.

Du hjälper på distans, oavsett var du bor och utan att själv ta in katten till dig.

Din hjälp består i att koppla ihop katten i nöd med en lämplig familj som vill adoptera. Du får en grundlig utbildning som täcker alla aspekter av hur hem till katter förmedlas på ett tryggt och bra sätt. En erfaren handledare kommer att guida hela vägen. Din insats är ovärderlig.

Du behöver vara beredd att varje vecka ge några timmar eller mer av din tid för att rädda liv. Det är viktigt att du har en otroligt stark ansvarskänsla och är en sådan person som aldrig ens skulle överväga att ge upp ett ärende, oavsett vad som händer, när en individ står på spel.

Vill du skapa mirakel för katter som behöver dig? Mejla info@kattjouren.nu, lämna ditt mobilnummer och berätta om din inställning till djurs liv samt hur mycket tid du kan tänka dig att lägga på att rädda katter.

Fånga in katter

Ibland behöver katter hjälp att komma ifrån en plats där de inte är trygga. Då är det avgörande att någon kan fånga in dem.

Alice nu – en älskad familjemedlem som inte saknar något av livets goda.

Skulle du kunna tänka dig att hjälpa till att fånga in en katt eller kattfamilj i nöd? Om du vill vara med och hjälpa dessa små individer, gå med i Kattjourens hjältar där vi löpande lägger upp information när en katt behöver hjälp med infångning. I gruppen finns också möjlighet att skriva upp sig på en intresselista om du vill bli kontaktad om hjälp med infångning behövs i närheten av där du bor.

Engagera dig i djurskyddsärenden

Många djur lever under hemska förhållanden. När vi får information om att ett djur far illa ber vi anmälaren att göra en anmälan till myndigheterna.

Tyvärr är det dock väldigt sällan som något kan göras för djuret eftersom dokumentation av missförhållandena saknas. Vi söker därför dig som på laglig väg vill hjälpa djur genom att samla in den information som gör att anmälan har större chans att kunna ge resultat.

Om du är intresserad av att vara med och hjälpa utsatta djur på det här sätter kan du gå med i Kattjourens hjältar där vi löpande lägger upp information när hjälp behövs i djurskyddsärenden. I gruppen finns också möjlighet att skriva upp sig på en intresselista om du vill bli kontaktad om djurskyddsärenden i närheten av där du bor.