Kattjourens regler vid adoption

För att så långt som möjligt garantera att katter som omplaceras via Kattjouren hamnar i bra hem har vi några förhållningsregler vi vill att alla ska följa

Adoptionsregler

När du adopterar från Kattjouren gäller följande regler:
Vårdnadsåtagandet
Vi vill att alla som adopterar en katt via oss skriver på ett Vårdnadsåtagande.
Det finns att läsa/skriva ut här:
Vårdnadsåtagande
(för detta behövs acrobat reader, finns att ladda hem här).

Läs gärna mer under vårdnadsåtagandet.

Bidrag
En överväldigande majoritet av dem vi förmedlar en katt till skänker ett bidrag som går till veterinärvård för katter i nöd. Bidraget är frivilligt och viljan att skänka är en av de faktorer vi väger in vid beslut om adoption. Skälet till det är att viljan att bidra till att hjälpa hemlösa katter med en gåva, talar för att intressenten har den djursyn och det engagemang vi vill se hos dem som adopterar, samt också en visst ekonomiskt utrymme vilket kommer att vara viktigt för hållandet av katten.

Pengarna sätts in på vår Vårdfond: Swish 123 454 91 43 eller BG 390-7466. Märk betalningen med kattens Kattjouren-namn samt ditt namn. Exempelvis ”Smulan, Karin Persson”.

Ensamkatt?
Vi vill normalt att en katt, särskilt en innekatt, ska få ha den stimulans det innebär att ha en kattkompis. Därför adopterar vi inte ut katter till att bli ensamkatter, om det inte gäller en katt som tydligt visat att han/hon inte vill ha kattsällskap. Vi adopterar aldrig ut kattungar till hem där det inte finns en katt alternativt kattvänlig hund redan.

OBS! Du måste vara minst 18 år för att adoptera via Kattjouren.

Tänk på att inte går ge bort katten som present.

bottom